utorak, 20. ožujka 2012.

Odljev mozga

Zaglupljujem.
K'o ono kad mišići omlohave, otrombolje se i atrofiraju od preduge zime.
Od zime, dakako, ta da nije valjda od buhtli i nekretanja.

Imam dojam da mi se mozak deformisao u neku pihtijasto-salasto-bibavu masu što drhtulji na dodir, a kako drhtulji tako se u njoj njišu i gibaju Severina, Severinino mladunče i naravno Brega.
Pa onda Avazove naslovnice, reklame za Dormeo madrace, Kony video, glupi fejsbučni statusi. I sise one crvenokose iz Mad Men...drhtulje.
Iz zvučnika glupa muzika, iz novina glupa politika, sa tv ekrana glupe emisije, netačne vremenske prognoze, silovanje Mustafe Nadarevića, Bakir(i) i naravno Brega, sa internet portala glupi ljudi.

A između svega toga jedva ugurano čitanje po vozovima, pokoji pismen film što mi Pujdo skine i poneki napamet sabran račun iz granapa.
Zaglupljujem.
Čak sam i kuhati počela slijedeći recepte, o prokleta da si coolinariko, i taj posljednji bastion gdje sam se služila kreativnošću, kombinovanjem i iznalaženjem rješenja je pao.

Kažu neke statistike da je prosječni životni vijek Evropljanke 80-ak godina.
Ravnajući se po tome, uz drhtuljav mozak, bibavu guzu i pritisak 94/64 biće to još dugih, predugih, pet decenija punih javnih razvoda, reciklirane muzike, filmskih trilogija, šampona zbog kojih su svi muškarci u njenom redu, politički motivisanih Nobelovih nagrada i kupus dijeta.
I Brege.

U neku ruku to što zaglupljujem možda i nije odumiranje nego unaprjeđenje mozga, možda se samo radi o prilagođavanju uma uslovima okoline zarad preživljavanja. Adaptacija radi opstanka, nešto kao gubitak repa, ili razvoj plovne kožice.
Ipak, tačno mi dođe da riješim algebarski zadatak, propješačim 10 km, memorišem mjesečni spisak kupovine, i naučim igrati sudoku.
Budem...
Jednom kada mi se pritisak digne bar na 110/70.

Jedan sasvim ličan post scriptum;
Koale zapravo jesuuu ugrožena vrsta.
I ne samo to - mozak koale je neobično malih dimenzija; oko 40% kranijalne šupljine je ispunjeno tečnošću. To je jedina životinja sa tako smanjenom veličinom mozga.
Srušiše mi koale teoriju o korelacije maleckog mozga i preživljavanja...i zato četiri manje i nije neka šteta!

3 komentara:

  1. samo da je taj pritisak dic', imam osjecaj sve bi bilo lakse, pa i brega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. @ đes' devendra :)
    @propali, otkrila sam tajnu, litriii supe i crnog čaja!

    Anonimne komentare po novoj politici bloga brišemo...takiiii zakon.

    OdgovoriIzbriši