nedjelja, 28. travnja 2013.

Bonov identitet

Imam nekoliko sramota u životu i navika koje krijem k'o guja noge.
Tipa one da se na karti svijeta snalazim k'o Maksim po diviziji, ne bih uspjela pronaći  Burkinu Faso ni da život cijelog legla tek okoćenih zlatnih retrivera ovisi od toga.
Povrće, meso, tjesteninu, rižu i sve ikad kuham dok im ne uzmem dušu i pretvorim je u raskvašenu masu, al dente, lešo i rovito su mi neke čudne strane riječi. Ako nije k'o kod nane i ako se nije pihtijalo četiri sata na tihoj vatri (jal' na kraju šporeta) nije gotovo. Tačka.
Kad niko (a specijalno Pujdo) ne vidi odslušam onog Kakanjca što na Grandu pjeva teške narodnjake, sladak mi je k'o šećer. Što će reći da uzročno-posljedično znam najmanje dvije pjesme Saše Matića.
Subote volim jer se mogu ubiti u salati od mladog luka ili kljukuši s bijelim lukom i neopjevano smrditi.
Još uvijek ponekad grizem nokte.
Užasno sam politički nekorektna.
Jednom sam se razlijepila pred grupom od tridesetak ljudi zapevši nogom o onaj lanac na parkingu.
Jednom se nisam razlijepila u punom vozu jer sam se uhvatila za glavu čovjeka koji je sjedio na sjedištu ispred.
Jedno tri puta sam ušla u pogrešno auto.
Ali sve to nije ništa naspram Vuka-Jeremića-sa-tri-prsta-harmoniku-sviram-sa-tri-prsta-međ'-noge-te-diram i Bono-iz-Novog-Sada blamaže...tačno mi čovjek uljepša vikend.


1 komentar:

  1. jaoj otkrivenih sramota, eto neki je naucnik reko da se centar svijeta nalazi u zenskim nogama sad znam i sto. haha
    isto tako je naucno dokazano da su narodnjaci veseliji od zabavnjaka,rokera ili popovaca. pa kad se bolje zamislim i jes tako, muzika i treba da razveseljava pogotovo subotom vece kad me njen pogled sjece..
    e chuy usla u pogresno auto, nisam imao dojam da si do te mjere smotana ali uvjerila si nas.
    ja sam jednom usao u pogresan autobus i bilo mi mrsko izaci na sljedecoj stanici vec sam profulio pet stanica pa se moro vracati pjeske, i dan danas imam nocne more.
    uglavnom kad ovako naslazes teksta bez glavne teme dobijem tekstualni poremecaj i ja i izgubim se u kontekstu haj sretno..

    OdgovoriIzbriši